Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Dilovası Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile Dilovası halkı bugün ve yarın açık hava sinemasına doyacak.
Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Dilovası Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile gerçekleşecek açık hava sinema etkinliği çocuk ve yetişkinler için ücretsiz olarak Rafadan Tayfa ve Dağ 2 filmlerinin gösterimi ile iki gün sürecek. Bugün (1 Ekim Perşembe) gerçekleşecek olan açık hava sinema etkinliği Mehmet Zeki Obdan Ortaokulu’nun bahçesinde iki seans olarak yapılacak.ilk seans 19:00’da çocuklar için Rafadan Tayfa, ardından saat 20:00’de yetişkinler için Dağ 2 filmleri gösterime sunulacak. Yarın (2 Ekim Cuma) ise Diliskelesi Polisan Ortaokulu bahçesinde saat 19:00’da Rafadan Tayfa filmi ardından saat 20:00’de Dağ 2 filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.
Rafadan Tayfa, 1 Aralık 2014’te TRT Çocuk’ta yayınlamaya başlayan Türk yapımı animasyondur. ISF Studios şirketi tarafından yapılır. Yapımcılığını ve yönetmenliğini İsmail Fidan’ın üstlendiği animasyon Ankara’da yapılmaktadır. Dağ 2 filmi ise, 2016 yılının çok ses getiren Türk yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek silah ve mühimmat vererek desteklediği Dağ 2 filmi Alper Çağlar yazıp yönetti. Dağ 2 filmi oyuncu kadrosunda Ufuk Bayraktar, Çağlar Ertuğrul, Murat Serezli, Atılgan Gümüş, Murat Arkın, Ahu Türkpençe, Atıf Emir Benderlioğlu, Armağan Oğuz, Bedii Akın ve Ahmet Pınar yer alıyor. Özel Kuvvetlerin katıldığı sınır ötesi bir operasyonu anlatan ve vizyona girdiği günden beri sinemalarda izlenme rekorları kıran “Dağ 2” filminin çekimleri Ankara, Konya ve Adana’da gerçekleştirildi.
Dağ 2 filminin konusu
Oğuz ve Bekir’in askerlik süresi bitmeye yaklaşmıştır. Bu ikili, Özel Kuvvetler Komutanlığına başvurmak isterler. Fakat Bekir’in dizindeki sakatlık, Oğuz’un omzundaki sıkıntı yüzünden reddedilirler. Bu sırada birinci filmde şehit olan Yaşar Demir’in yakın arkadaşı Veysel Gökmusa konuşmaya tanık olur ve bu ikiliyi eğitimlere alır. İkili altı yıl boyunca çetin eğitimlerden geçerler, Bekir dizinden tedavi görür. 6 yıl sonra ise, kod adı “Fırtına Getiren” olan Muhabere Arama-Kurtarma (MAK) 8 timi ile Irak’a operasyona giderler. Operasyon, IŞİD’in esiri gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmak üzerine kuruludur. Görev, Ceyda Balaban’ı Türkiye’ye geri götürmektedir. Fırtına Getiren timi başarıyla Ceyda Balaban’ı kurtarır. Türkiye’ye dönüş yolunda ise 2 tane Irak Türkünü IŞİD’in elinden kurtarıp yanlarına alırlar. Türkiye’ye dönüş yolunda bir gece köyde dinlenmek isterler. Bu köy, Türk köyüdür. Telsizden gelen istihbaratta bu köye IŞİD’in yağma yapacağı belirtilir. Yarbay Veysel Gökmusa, görevi gereği köyü bırakıp, Ceyda Balaban’ı Türkiye’ye ulaştırmak istese bile duygularına yenik düşer. Telsizde kararlaştırılan buluşma yerine köyün çocukları ve gazeteci Ceyda Balaban götürülür. Helikoptere onlar bindirilir ve Fırtına Getiren timi köye geri döner. Amaçları köyü vatan toprağı gibi savunmaktır. “Son kale” adını verdikleri binaya sivilleri getirip güvene alırlar ve binanın üstüne bir Türk bayrağı çekerler. IŞİD ise yavaş yavaş köye yaklaşmaktadır.